Maandag t/m zaterdag vanaf 8:15 geopend!

Bouwmarkt Musselkanaal

Al meer dan 55 jaar uw deskundige bouwmarkt!

Over ons

De oprichting

In 1966 komen Jan en Will Raven vanuit Noord-Holland voor het eerst in Musselkanaal om te kijken of het interessant is om daar Hout- en gereedschaphuis Schaap over te nemen. Zwanger van hun eerste kindje springen ze in het diepe en beginnen ze aan het avontuur. Jan is opgeleid als timmerman/aan nemer en Will als bejaardenverzorgster. Komend vanaf de andere kant van het land hebben ze toch enige moeite met de taal. Ze zoeken huisvesting in Musselkanaal en ondanks hun beperkte ervaring in deze detailhandel maken ze een start met Hout- en Gereedschaphuis J. Raven. De geschiedenis van de familie Raven en Musselkanaal is begonnen…

Door de jaren heen

Het gaat goed met de bouwmarkt en in 1972 zijn er plannen om uit te breiden. Vlak voordat deze plannen rond zijn bij de gemeente, doet zich een rampscenario voor. Op 27 november van dat jaar brandt het volledige pand af en wordt alles met de grond gelijk gemaakt aan de Marktstraat. Omdat er al nieuwbouwplannen zijn, kan er gelukkig snel worden begonnen met de bouw van de nieuwe bouwmarkt. In deze nieuwe bouwmarkt wordt in april 1973 een tijdelijke ‘noodwinkel’ geopend en op 1 oktober 1973 wordt de nieuwe bouwmarkt geopend door de beoogde opvolger Frank, de zoon van Jan en Will. Er wordt aansluiting gezocht bij de formule Houtland en in de jaren die volgens, vinden er regelmatig verbouwingen plaats en wordt er nog een deel bij de bouwmarkt aangezet.

De verhuizing

In 1988 slaagt dochter Sandra voor haar ondernemersdiploma Doe-Het- Zelf en krijgt verkering met Erik Scholte, die dezelfde opleiding heeft gevolgd. Sandra doet daarna nog een vervolgopleiding en Erik begint met werken in de winkel van Jan en Will. Na een 3-jarige opleiding en vijf jaar werkervaring bij een andere bouwmarkt, komt Sandra in 1995 terug op het thuishonk. Inmiddels is dochter Amanda geboren en wordt er met z’n vieren keihard aan gewerkt aan de verhuizing van de Marktstraat naar het Open Einde, de huidige locatie van de bouwmarkt. Deze opening vindt plaats op 18 januari 1996 en de formulenaam wordt gewijzigd naar Doeland, de grotere broer van de Houtland-formule.