Maandag t/m zaterdag vanaf 8:15 geopend!

Bouwmarkt Musselkanaal

Al meer dan 55 jaar uw deskundige bouwmarkt!

Kraan monteren of vervangen

Een kraan monteren

Ook een klus die u zelf kunt doen. Ziet u het na deze aanwijzingen nog niet zitten dit zelf te doen? Dan kunnen wij dit voor u laten doen. Denk er goed om dat u van te voren weet welke basis aansluiting reeds aanwezig is. Kijk naar de maat van de leidingen(meet de diameter van de leiding) en welke aansluiting er op de nieuw te monteren kraan zit, deze maat staat op de verpakking van de kraan vermeld. Neem deze info mee naar onze winkel, zo kunnen wij u snel helpen bij uw keuze.

Tegenwoordig zit er op een keuken- of wastafelkraan meestal een flexibele aansluiting die eindigt op een 12 mm knelkoppeling of 3/8” binnendraad. Van daaruit moet u een aansluiting hebben op uw bestaande leiding. Het meest gebruikte zijn knelkoppelingen

Een fonteinkraan heeft standaard een vast 1/2” buitendraad aansluiting. van daaruit kunt met een koppeling rechtstreeks op de bestaand leiding aansluiten, of met een flexibele slang naar de bestaande leiding.

Een douche- of badkamerkraan heeft altijd een binnendraad wartel aansluiting. Bij een douchekraan kan dit 1/2” zijn (de h.o.h. afstand van de aansluitingen is dan 12 cm) of net zoals bij een badkraan 3/4” zijn (de h.o.h. afstand van de aansluitingen is dan 15 cm) Met een zogenaamde s-koppeling sluit u die aan op de muurplaat. Gebruik om de s-koppeling in de muurplaat te draaien teflontape

Voor alle aansluitingen zijn oplossingen doormiddel van knelkoppelingen, verloopkoppelingen, verloopbussen enz aanwezig in onze winkel. Zorg wel altijd dat u weet welke maten u in huis hebt, of neem ze mee als voorbeeld. Komen we er dan nog niet uit, dan komen we gewoon even bij u langs.

Tip

Voor het (de)monteren draait u altijd de hoofdkraan dicht

Voor u werkelijk aan de slag gaat zorgt u dat u de juiste en voldoende koppelingen bij ons haalt

Een draadverbinding (zonder rubberafdichting) dicht u altijd af met teflontape

Draai een koppeling altijd goed vast voor u het water er op zet

Vervang bij een oude knelaansluiting altijd de oude knelring door een nieuw exemplaar

Braam de afgezaagde leiding altijd netjes af, met veil of schuurlinnen

Nog beter dan zagen is het gebruik van een pijpensnijder

Buig een leiding altijd met een buigijzer (zo voorkomt u het knikken van de leiding)

Zorg dat oude verflagen verwijderd zijn van de aansluiting

Controleer alle nieuwe aansluiting altijd op lekkage nadat de waterdruk er weer op staat