Afvoer monteren en de aandachtspunten
Een afvoer monteren lijkt vaak het simpelste karweitje in huis, maar niets is minder waar. Voor u het weet creëert u een verstopping. Lees daarom eens onze aandachtspunten door voor u aan de slag gaat.
Welke buis diameter voor welke afvoer?
Er zijn vele buis diameters en uiteraard de bijbehorende hulpstukken in de winkel, maar welke gebruik je doorgaans voor welke afvoer? daar gaat het nogal eens mis, met alle verstoppingen van dien.
Binnenhuis riolering
Regenwater riolering
Na het gebruik van deze diameters voor regenwater afvoer gaat u over op de hoofd riolering van 110 mm of 125 mm. Bij grote bedrijfspanden worden vaak nog grotere diameters gebruikt tot 200 mm. Wij hebben echter niet groter dan 125 mm in het assortiment. Naast verlijmbare hulpstukken hebben we ook een aantal hulpstukken met rubber manchet verbindingen, deze zijn duurder maar hebben het voordeel dat ze eventueel later bij een verstopping weer los te halen zijn.
Binnenhuis riolering heeft hulpstukken die voorzien van van een mof die om de buis gaat, en sommige bochten zijn voor zien van de ene zijde een mof en de andere zijde een spie. Deze bochten kunnen gelijk in elkaar gestoken worden zonder tussenkomst van een stuk buis. Zijn de hulpstukken voorzien van rubber manchet dan is het altijd mof/mof.
Regenwater hulpstukken zijn altijd voorzien van een zijde mof en de ander zijde spie. De mof valt dan om de buis en de spie in de buis. Dit betekend dat de stroom richting begint aan de mof zijde en door gaat naar de spie zijde zodat de afvoer nooit kan lekken. Uiteraard blijft verlijmen wel degelijk van belang.
Voor de overgang van een kleinere diameter naar een grotere buis diameter is er altijd een verloopstuk. Dit zijn meestal inzet verloopstukken die in de mofzijde van een bocht, t-stuk of verbindingstuk passen.
Voor meer vragen en uitleg kunt u altijd bellen, maar langs komen is beter voor een juiste uitleg.