Maandag t/m zaterdag vanaf 8:15 geopend!

Bouwmarkt Musselkanaal

Al meer dan 55 jaar uw deskundige bouwmarkt!

Pet Health Coach

Wat is een Pet Health Coach

Sinds januari 2022 heeft Sandra haar diploma gehaald tot Pet Health Coach. In april 2022 heeft Jennifer ook haar diploma gehaald voor Pet Health Coach

Een Pet Health Coach kan je adviezen geven voor je hond of kat. Of je dier nou al problemen heeft of als je twijfelt dat je iets wel goed doet. Wij maken altijd een eerste inschatting wat de prioriteit is en of er spoed/haast bij is om met je dier naar een dierenarts of gedragsdeskundige te gaan. Je bent meer dan welkom om je hond of kat mee naar binnen te nemen.

Voeding advies

Tijdens de opleiding die een Pet Health Coach heeft gevolgd hebben ze les gehad op diverse onderdelen. Zowel over het adviseren van de juiste voeding tot het kunnen uitrekenen van een compleet voedingsadvies. Zodat je nooit teveel of te weinig voeding geeft aan je hond of kat. Ook als je gedeeltelijk vlees, natvoeding en gedeeltelijk brokken wil geven.

Voor de gezondheidsproblemen, van een gevoelige darm, of gewrichtsproblemen bij honden en katten hebben we de Vetenarian(dierenarts) lijn in assortiment.

Gedrag en huisvesting

Vertoont jouw hond of kat wangedrag? Dan kunnen we je helpen met kleine handvatten om dit gedrag te voorkomen. We zijn geen volwaardig gedragsspecialist, dus het kan zijn dat we je doorverwijzen. Maar soms kan een wijzing in de locatie van bepaalde objecten al veel doen voor een kat. Soms kan het toevoegen van een mentale uitdaging ook al veel doen voor gedrag. Ook zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden in je huis om je dier zo aangenaam mogelijk te maken. Ook kunnen bepaalde gedragsproblemen een medische oorzaak hebben. Daarom kunnen we je adviseren om er een te bezoeken.

Medisch en EHBO

Omdat voeding en gedrag en gedrag ook op een medisch probleem kunnen wijzen zijn we getraind om een triage te maken. Een dier dat spontaan een gedragsverandering heeft ervaart vaak een lichamelijk ongemak. Door het maken van een inschatting kunnen we je adviseren om direct naar de dierenarts te gaan, binnen 48 uur, binnen 2 weken, binnen 4-8 weken of helemaal niet. Ook heeft een Pet Health Coach een EHBO training gehad voor hond en kat.

Parasieten

Om het juiste advies te kunnen geven voor het behandelen van wormen, Vlooien en teken. Bevatte de opleiding ook een ook een onderdeel over hoe deze zich voortplanten en in welke stadia’s je deze moet behandelen. Zo moet je een vlooienplaag in huis op de juiste manier voor meer 2 jaar na de laatst gemerkte vlooien behandelen. Dit omdat ze in bepaalde levensfases 1,5-2 jaar kunnen wachten.

Sport en vrijetijd

Ook hebben we een deel gehad over de verschillende sporten die je met je hond kan beoefenen. We zijn geen experts in de sporten, maar wel hebben we geleerd hoe je blessures kan voorkomen. Ook zijn er bepaalde sporten die niet voor alle honden geschikt zijn, maar ook sporten waar bepaalde rassen extra goed in zijn. Het sporten met je hond versterkt je relatie met je hond, maar is ook goed voor de zekerheid en mobiliteit van je hond.

Heb je vragen of problemen met je hond of kat? Kom dan gerust langs voor een gratis advies op maat!