Maandag t/m zaterdag vanaf 8:15 geopend!

Bouwmarkt Musselkanaal

Al meer dan 55 jaar uw deskundige bouwmarkt!

Tuinhout

Voor het maken van een natuurlijke afscheiding in uw tuin, kunt u gebruik maken van ons aanbod in tuinhout. Naast geïmpregneerd tuinhout, hebben we ook lariks en douglas tuinhout in ons assortiment  

Wij hebben een basis assortiment bestaande uit; schuttingen, tuinplanken, tuinpalen, paalhouders, schuttingdeuren, tuinhekken en trellys in voorraad. Naast dit basis assortiment kunnen we een veel groter assortiment leveren. Ook kunnen naast houten tuin-afscheidingen ook betonnen elementen leveren.

Voor een compleet overzicht van het te leveren tuinhout kunt u kijken op de site van onze leverancier, Tuindeco.
Catalogus (Flash) met prijzen >>>
Webshop  zonder prijzen >>>

Geïmpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout kunt u gebruiken zonder bescherming tegen weersinvloeden. Dit is door middel van impregneren voor vele jaren beschermd tegen houtrot.
Wilt u het gelijk na plaatsen schilderen? Dit is niet raadzaam, het hout zit nog vol met een hoog vochtgehalte van het impregneren. Dit moet nog uit kunnen ademen. Sluit u het dus af met een verflaag, dan is de kans groot dat uw mooie verflaag binnen 1 jaar al begint af te bladderen. Het is raadzaam om pas een jaar na aankoop het hout te schilderen. Gebruik altijd een ademende verflaag, beits.

Lariks of douglas

Is van nature harshoudend en daarmee ook zonder afwerking goed houdbaar tegen houtrot. Het heeft een mooie lichte houtkleur, maar is ook goed af te werken met een beits op water basis of terpentine basis. U hoeft hierbij niet eerst een jaar te wachten, maar kunt het hout gelijk beitsen. Wel is het verstandig om het vettige hout eerst met thinner goed schoon te maken. Dit bevorderd de droging en uitharding van de beitslaag.

Betonnen afscheidingen

Beton wordt steeds vaker gebruikt als tuinafscheiding en heeft een ongekend lang levensduur. Je heb de keuze uit een opbouw van een betonnen basis en palen met daartussen houten schuttingen. Maar ook de mogelijkheid van een volledig betonnen schutting. En het hoeft natuurlijk geen saaie en industriele beton te zijn.