Maandag t/m zaterdag vanaf 8:15 geopend!

Bouwmarkt Musselkanaal

Al meer dan 55 jaar uw deskundige bouwmarkt!

Tuigen, halsbanden en riemen

We hebben halsbanden voor je hond of kat. Tuigen hebben we ook voor konijnen. Met een goed halsband of tuig kan je veilig op pad met je geliefde huisdier. Met een tuig kan je je huisdier net iets beter vast zetten dan een halsband.

Halsbanden

Een goede halsband sluit goed aan op de nek. minimaal moeten er twee vingers tussen passen voor het draagcomfort voor je hond of kat. Zorg er voor dat de halsband niet over het hoofd af kan glijden. Voor de hond heb je ook zelfsluitende, dit kan een fijn idee geven dat ze minder makkelijk hun hoofd eruit kunnen trekken, maar hou er rekening mee dat je voorzichtig dat deze niet te strak komt te zitten.

Extra voor halsbanden voor de kat. De meeste halsbanden voor de kat hebben een veiligheidssluiting. Zodat als je kat in een boom klimt en met zijn halsband achter een tak blijft haken hij of zij niet in de verstikking kan raken.

Tuigen

Een tuig bied extra veiligheid en verminderd de last op de nek van de hond tijdens het lopen. Ook kunnen ze minder makkelijk hieruit worden. Voor de hond hebben we ook tuigen met een extra buikband. Deze zit erbij zodat de hond niet het tuig over zijn hoofd heen af kan trekken bij paniek. Als je een angstige of reactieve hond heeft die zich wel wil loswormen zijn deze ook veilig in gebruik. De tuigen voor katten en konijnen zitten verpakt samen met een passende riem.

Riemen

Voor de hond hebben we een uitgebreide collectie met riemen. Zowel langere rolriemen als kortere riemen en korthouders. Ook hebben we standaard een riem die van neopreen gemaakt is en hierdoor niet in de handen snijd. Zo heb je de riem die voor jou gebruik het fijnst is.